BINNENSINGEL VIJVERBUURT ROTTERDAM

Rond een vijver en minipark vormen vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap woningen met karakteristieke kapvorm een herkenbare eenheid in de Vijverbuurt van Polder Zestienhoven.

De hoofdvorm van de woningen is afgeleid van oude boerenschuren in de VS en Frankrijk. Op dit thema zijn drie verschillende type woningen voor de Binnensingel ontworpen.

Het voorste gedeelte van de huizen is opgetild om vanuit de woning zicht te bieden over de vijver. De extra hoge woonkamer is gericht op de achtertuin.

Van het oorspronkelijke plan zijn drie woningen uitgevoerd. Deze stonden in 2010 op de longlist van de Rotterdamse Architectuurprijs 2010.

opdrachtgever: ABB Ontwikkeling

team: Laura Weeber, Giel van Wijk

uitvoering: ABB Bouw

oplevering: 2010

foto's: LWA